SAFEPROFS  Ontruimingsplannen

Ontruimingsplannen- en plattegronden snel en tegen een zeer scherp tarief

Ontruimingsplannen

Ontruimingsplan voor uw bedrijf of instelling

Om een ontruiming goed en veilig te laten verlopen is het van belang om een en ander goed georganiseerd te hebben. Een ontruimingsplan is daarbij onmisbaar. Uiteraard kunt u uw ontruimingsplan op laten stellen door Safeprofs

Wanneer is een ontruimingsplan verplicht?

Een ontruimingsplan van gebouwen moet worden opgesteld in het kader van het bouwbesluit in die gevallen dat een gebruiksmelding of gebruiksvergunning noodzakelijk is. Een ontruimingsplan is een integraal onderdeel van de gebruiksvergunning. De verplichting tot het opstellen van een ontruimingsplan staat eveneens omschreven in Arbowet artikel 15, en arbobesluit artikel 2.17.

Doel van het ontruimingsplan

Het doel van een ontruimingsplan is er voor te zorgen dat alle aanwezige personen zo snel en veilig mogelijk een gebouw kunnen verlaten. Daarom is het van belang bij het opstellen van dit plan te kijken aan welke risico’s de aanwezige personen in uw bedrijf worden blootgesteld.

Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Elk bedrijf welke bestaat uit meer dan 1 persoon is volgens de wet verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) op te stellen. Hierin staat beschreven wat de risico’s binnen het betreffende bedrijf zijn. De risico’s waarvoor geen directe oplossing kan worden gevonden noemen we restrisico’s en kunnen worden meegenomen in het bedrijfsnoodplan. Restrisico’s zijn bijvoorbeeld brand, bommeldingen en vallen en struikelen. Restrisico’s kunnen een reden zijn een gebouw te ontruimen, bijvoorbeeld brand of een gaslek. Voor de paniek die dan kan ontstaan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Die voorbereiding kan worden uitgevoerd met een ontruimingsplan.

Opstellen van een ontruimingsplan

Voor het opstellen van het ontruimingsplan kunnen wij langskomen wij langs voor een uitgebreide inventarisatie. Aan de hand van die inventarisatie wordt bekeken wat er nodig is om tot een deugdelijk ontruimingsplan te komen welke geschikt is voor uw organisatie. Het ontruimingsplan wordt in een gebonden exemplaar geleverd indien nodig inclusief tekeningen en ontruimingsplattegronden voor aan de muur. Heeft u interesse in een inventarisatie dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen of het contactformulier op onze website invullen.                                                                                                                                      

E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn